Blog archives

Het lijstje van 2006

1 comment

Het is voor de muziekliefhebber een bijna onontkoombaar ding: het lijstje. Oftwel: wat waren de beste platen van het afgelopen jaar? Ik moet eerlijk zeggen dat ik 2006 niet zo’n heel sterk jaar vond wat muziek betreft. Misschien komt het omdat ik gewoon minder heb geluisterd, maar ik vond 2006 écht magerder dan 2005 en 2004. Een groot deel van de platen die in andere media als ‘goed’ worden beschouwd, vond ik eigenlijk maar zo-zo. Van dit lijstje met tien platen vind ik eigenlijk alleen de eerste drie echt goed, voorgaande jaren waren dat toch zeker de eerste tien. Vandaar dus ook een lijstje met tien platen in plaats van de gebruikelijke twintig. Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Dit jaar dus: Hay’s daverende tien!

  1. Joanna Newsom – Ys
  2. Gorki – Homo Erectus
  3. Cat Power – The Greatest
  4. The Rapture – Pieces of the People we Love
  5. TV on the Radio – Return to Cookie Mountain
  6. Tom Waits – Orphans
  7. The Decemberists – The Crane Wife
  8. The Dresden Dolls – Yes, Virginia
  9. Lily Allen – Alright Still
  10. The Knife – Silent Shout

Voor wie nog niet genoeg lijstjes heeft gezien zijn er ook nog lijstjes van Spin, Metacritic, Tiny Mix Tapes, 3voor12, Pitchfork, File Under en nl.muziek. Tot volgend jaar!

Add a comment

1 comment