Blog archives

Is dit een fuut of iemand die verdronken wordt?

3 comments

fuut_plaat.jpg

Het leek zo onschuldig: ik had twee platen gekocht met geluiden van de vogels rondom het Naardermeer, zoals de koekoek, de zwarte stern, het visdiefje en… de fuut. Ik zet mijn platenspeler aan, leg de naald op het plaatje en verwacht lieve vogeltjes te horen, maar in plaats daarvan hoor ik dit:

Wat is dit? Dit kan toch geen fuut zijn? Het lijkt eerder op een man die vermoordt wordt door hem onder water te houden! Ik zoek op het internet naar geluiden van de fuut en ik kom inderdaad wat dingen tegen, maar dat klinkt toch allemaal heel onschuldig.

Maar als het geen fuut is wat is dan het wel? Heeft iemand per ongeluk de banden van het hoorspel ‘Moord op de RMS Oceanic’ verwisselt met de banden van de vogelplaat? Of zou het een obscene grap zijn van iemand die vogelliefhebbers de stuipen op het lijf wil jagen? Weet u het?

Add a comment

3 comments