Blog archives

Films simpel op DVD zetten voor niks

2 comments

dvdflick.png

Het is een vreemd verschijnsel wat ik niet helemaal kan plaatsen, maar ik kijk toch nog altijd liever films en video op mijn oude televisie in plaats van op mijn nieuwe monitor, terwijl die laatste prachtig beeld geeft en veel groter is dan mijn tv (19 inch). Wellicht heeft het iets te maken met het feit dat er een bank voor mijn televisie staat en nog geen voor mijn monitor.

Dat brengt echter wel een probleem met zich mee want films overzetten op DVD is nog steeds een beetje een gedoe. Er zijn natuurlijk wel mooie oplossingen voor die (draadloos) media van PC naar TV streamen, maar daar moet je nog steeds je laptop aan voor laten staan. Ik heb toch liever een DVDtje wat ik later nog mooi in mijn kast kan zetten. Ik had al eerder wat paketten geprobeerd maar die deden toch allemaal niet precies wat ik wilde, tot dat ik DVD Flick gebruikte, een gratis open-source programma wat extreem simpel DVDtjes bakt van zo’n beetje alle formaten die er bestaan. Je kan zelfs ondertitels toevoegen.

En zo kan ik nu bijvoorbeeld eindelijk al die mooie oude films op mijn TV bekijken van archive.org, voor niks.

Add a comment

2 comments