Blog archives

IB-Groep vindt studenten maar vuile profiteurs

2 comments

folder.jpgib-groep.jpg

Ik kreeg laatst een mooie folder thuisgestuurd van de IB-Groep waarin mij werd verteld dat ik binnenkort mijn studieschuld moet gaan terugbetalen. Prima, dat is natuurlijk een ‘investering voor de toekomst’ die studenten in dit land op zich nemen om de Nederlandse economie naar een hoger niveau te tillen. Maar het begeleidende plaatje in de folder schetst toch een heel ander beeld: wat zien we daar nu eigenlijk? Een dikke man die aan een tafel zit en zich net te goed heeft gedaan aan dure vis, twee flessen champagne en een glas cognac en nu de rekening krijgt gepresenteerd? Is dat hoe de IB-Groep mensen met een studieschuld ziet, als vuile profiteurs die hun studieschuld hebben gebruikt om in dure restaurants te dineren? Vreemd…

Add a comment

2 comments