Blog archives

Website Peter Rohs online

De Poolse drinker (1994)

De Poolse drinker (1994)

Sinds enkele dagen is de website online van Peter Rohs, een kunstenaar uit Nijmegen. Ik was verantwoordelijk voor het ontwerp en realisatie van de website. De website heeft een simpele en heldere opzet, met gebruik van Javascript en Flash om de schilderijen full-screen te kunnen tonen en er op te kunnen inzoomen.

Sinds dat ik full-time werk doe ik nog maar weinig freelance klussen, dus ik neem alleen aan wat ik echt leuk vind. Websites van kunstenaars vind ik altijd leuk (ik heb er ook wel eens eerder eentje gemaakt) omdat het onderwerp me meer aanspreekt dan, zeg, het gemiddelde boekhoudkantoor of groothandel in schoonmaakmiddelen. Bovendien kom je vaak problemen en vragen tegen die interessant zijn.

Peter wilde bijvoorbeeld graag een mogelijkheid om de schilderijen op een eigen bepaalde volgorde te kunnen bepalen, in tegenstelling tot alleen op alfabet of op datum, net zoals een kunstenaar bij een tentoonstelling ook zelf een volgorde bepaalt. Vandaar dat er dus in de virtuele galerie naast de standaard sorteeropties voor ‘datum’ en ‘alfabet’ ook een ‘volgorde Peter Rohs’ is, die dus zijn volgorde laat zien.

Ook staan er naast de schilderijen rode en groene stippen, de standaard manier om in een schilderijencatalogus aan te duiden wat al verkocht is en waar een optie op zit. Aardig dus om te zien dat bepaalde conventies en tradities uit de (normale) kunstwereld ook digitaal bruikbaar zijn.

Add a comment