Blog archives

Fietsen en Utrecht Centraal: onmogelijk

3 comments

Nu dat ik naar het centrum van Utrecht ben verhuisd heb ik het genot om elke dag naar het centraal station te fietsen en daar mijn fiets te stallen. Twee dingen die bijna onmogelijk zijn. Als u overweegt om te verhuizen naar het centrum van Utrecht en vervolgens elke dag per fiets naar het station te gaan heb ik voor u drie adviezen:

  1. Neem de auto
  2. Ga lopen
  3. Verhuis niet

Het eerste probleem is Überhaupt op het centraal station te komen. Sinds dat ze daar aan het bouwen zijn op het Smakkelaarsveld is om onduidelijke redenen de normale fietsweg (blauw op het kaartje) afgesloten en moet iedereen verplicht een heel stuk omfietsen (rood op het kaartje) over een hobbelig paadje.

Kaartje van OpenStreetMap / CC-BY-SA

Er is nog een andere route vanaf de fietsenstalling maar die is eveneens afgesloten vanwege de verbouwing aan het Vredenburg (ook om onduidelijke redenen, maar dat is een ander verhaal).

En dan ben je pas op het station! De fiets stallen is helemaal een ramp aangezien er bijna geen plaats is en het nauwe paadje tussen de fietsen door regelmatig wordt onderbroken door een fiets die er dwars overheen ligt en mensen die langs elkaar moeten (met een fiets in de hand) over dat nauwe paadje. Je fiets ergens neerzetten is geen garantie dat-ie om 18.00 ‘s avonds niet verbogen en kapot is omdat er per ongeluk 100 fietsen overheen zijn omgevallen. Het onderstaande plaatje laat het een klein beetje zien, maar in het echt is het nog veel erger:

Foto: Wester (Flickr) / CC-BY-NC-ND

Foto: Wester (Flickr) / CC-BY-NC-ND

Ik kwam dus vanavond aan op het station en toen bleek dat mijn ketting van de fiets was gelopen. Ik had nog even geen zin om die er weer op te leggen dus ik liep maar naar huis via het normale voetpad (waar dus wel voetgangers overheen mogen) tot ik werd tegengehouden door een verkeersregelaar:

Dus zo liep ik, helemaal om via het hobbelige paadje, terug naar huis.

Add a comment

3 comments