Blog archives

Fietssloten HEMA onveilig?

3 comments

fietsslot

Ik moest een nieuw fietsslot hebben, omdat de oude door iemand was doorgeknipt. Omdat ik best tevreden was met mijn oude van de HEMA (een spiraalslot van 7,95) besloot ik dezelfde weer te kopen.

Het oude sleuteltje had ik nog. Dus ik dacht: het zou toch niet zo zijn dat ik mijn nieuwe slot met mijn oude sleuteltje kan openmaken?

Het sleuteltje paste als gegoten. Met een klein beetje wrikken kreeg ik het slot zo open. Toen ik de baarden bekeek van de twee sleuteltjes snapte ik ook waarom:

sleutels

Het verschil tussen de beide sleuteltjes is maar één klein tandje.

Nou is de vraag: is dit toeval? Of: verschillen de sleutels zo weinig van elkaar dat je met een willekeurig sleuteltje voor dit type slot al die sloten kan openmaken? Dat zou niet zo mooi zijn, want dan kan iedereen voor slechts 8 euro een heleboel mooie fietsen stelen, zonder dat iemand dat in de gaten heeft…

Add a comment

3 comments