Blog archives

De stoot-je-knie-niet prullenbakjes in de trein

8 comments

pbak

Dat wazig iPhone-fotootje hierboven is van het prullenbakje in de heringerichte treinen die sinds een tijdje tussen Utrecht en Rotterdam / Den Haag rijden. Dat kleine, onschuldig ogende prullenbakje richt nogal wat ellende aan: het zit aan de achterkant van de stoelen, precies in het midden. En dat is precies de plek waar normaal gesproken je benen zitten als je in de trein zit. Het prullenbakje is gemaakt van hard metaal, dus elke keer als je een foute beweging maakt kom je met je knie tegen het harde metaal aan en heb je een blauwe plek.

Als je twee stoelen voor jezelf hebt kun je nog wel een klein beetje je benen handig neerzetten, maar als je met z’n tweeën zit ben je eigenlijk continu bezig om niet tegen het harde metaal aan te beuken als de trein een scherpe bocht neemt.

Dat dit door de testfase van de nieuwe inrichting is gekomen is onbegrijpelijk. Nieuwe inrichtingen worden compleet, op schaal, nagebouwd dus het is onmogelijk dat mensen dit niet eerder hebben gemerkt. Verder is het prullenbakje zo klein dat er nauwelijks iets inpast, dus je vraagt je af of ze het niet beter helemaal weg hadden kunnen laten.

Add a comment

8 comments