Blog archives

Radio 4 biedt streams aan voor alle platformen

1 comment

Radio 4 is een fijne klassieke zender. Wel jammer dat niet Windows-gebruikers geen Windows Media kunnen gebruiken en dus moeten uitwijken naar een slecht alternatief als Flip4Mac (voor Mac OS X) wat eigenlijk niet echt werkt.

Maar wat blijkt nu? Radio 4 bied wel degelijk alternatieve streams aan, en zelfs een 192kpbs MP3 stream die via Shoutcast is te ontvangen, en dus op elk systeem via bijvoorbeeld VLC is af te spelen. Voor mensen met een tragere connectie is er ook een 64kpbs stream in AAC+.

Jammer dat Radio 2 en 3 dat nog niet doen, en dat je ook (vrijwel) geen enkel programma van Uitzending Gemist of Nederland 4 kan bekijken zonder Windows Media. Dat terwijl er toch heel aardige cross-platform oplossingen zijn als OGG / Theora (kijk maar eens naar de video player van Wikimedia Commons) en het helemaal mooi wordt als Adobe in Flash 9 straks H264 gaat intrigeren waardoor alle video’s in het Flash formaat (zoals op YouTube) plotseling in een twee keer zo hoge kwaliteit kunnen worden aangeboden.

De publieke omroep moet oppassen dat ze niet hetzelfde pad gaan volgen als de BBC, die daar harde kritiek op heeft gehad en uiteindelijk ook een cross-platform versie van haar ‘iPlayer’ moet gaat aanbieden (via Flash en later via een ‘echte’ applicatie).

Add a comment

1 comment