Blog archives

CD versus MP3

Zoals ik al eens eerder heb geschreven is online muziek kopen een drama. Het volgende plaatje bewijst dat maar weer eens:

Hmm.. zal ik voor vijf pond een CD bestellen, met gratis verzending zodat ik iets fysieks in handen heb wat ik overal kan afspelen en kan rippen naar MP3 in 5 minuten, of zal ik het dubbele betalen om minder te krijgen? Oh wacht, ik kan het helemaal niet kopen want voor het downloaden van MP3’s moet ik in Engeland wonen terwijl cd’s overal, voor niks, naar toe worden gezonden. Logisch hoor.

Overigens, play.com (waar dit voorbeeld vandaan komt) heeft wel een hele leuke actie (fysieke cd’s dus, geen MP3’s) met een hele boel goede cd’s voor slechts 5 pond per stuk, inclusief verzending naar Nederland. Die vijf pond word trouwens wel 7,50 euro, ook al staat het pond volgens xe.com lager. Mocht u nog wat tips willen: hier is wat ik allemaal heb overwogen te kopen:

Add a comment