Blog archives

Wat kies ik in Utrecht? Deel 6: Trots op Nederland (TON)

De website

De tweede prijs voor mooiste partijwebsite gaat naar de partij van ijzeren Rita. Helemaal web 2.0 met links naar Hyves, Facebook en de superhippe TON wiki, waar het al vier maanden doodstil is.

Op de campagnewebsite van TON Utrecht gelijk een primeur: stadsdichter Ingmar Heytze bedreigt Ad Verdonk! “De broer van” heeft verder ook ‘last’ van de Anti Fascistische Aktie en heeft daarom  uit voorzorg de posters van de partij van zijn zus voor zijn ramen weggehaald.

Het programma

Net als de Partij voor de Eenvoud beperkt TON zich ook tot een ‘actiepuntenlijst’ in plaats van een compleet programma. Dat is prettig voor mij, maar in tegenstelling tot de PvE beperkt TON zich soms dusdanig dat het onduidelijk is wat men precies wilt. Een actiepunt is bijvoorbeeld ‘Kunst in de stad die gewaardeerd wordt door de bewoners.’. Moet die worden uitgebreid? Gerenoveerd? Weggehaald? Verder helpt de gemeente ‘starters op de woningmarkt bij het verkrijgen van een hypotheek’. Maar waarmee? Met een lening? Een subsidie? Advies? Een goed gesprek? Ook het punt ‘Invoeren geen gevaar principe bij stoplichten’ is op z’n minst wat onduidelijk.

Wat opvalt

Wat ontbreekt

Lees verder

<< VVD CDA >>

De volgende samenvattingen volgen morgen!

Add a comment